Žuvienė

Paruošimas: 25 min
Gaminimo laikas: 120 min

Ingredientai

  • 1 kg smulkių šviežių žuvų
  • 600 g lydekos
  • 700 g prieskoninių daržovių
  • lauro lapelis
  • druska
  • pipirai

Gaminimas

1Smulkiai žuvis išvalyti, bet žvynus palikti. Gerai nuplauti, paskui užpilti 2 litrais šalto vandens. Sudėti stambesniais gabaliukais supjaustytas prieskonines daržoves ir virti ant lėtos ugnies apie valandą.

2Tuo tarpu paruošti lydeką – išvalyti, nuplauti ir supjaustyti vienodais gabaliukai. Baigiant virti nuovirui, įdėti keletą žirniukų pipirų ir lauro lapelį.

3Galima įdėti ir saldžiųjų pipirų žirnelių, bet stengtis, kad prieskoniai nenustelbtų žuvies skonio. Žuvies nuovirą iškošti. Tada atgal į sultinį sudėti išvirusias daržoves (galima jas praskalauti po vandeniu iš čiaupo).

4Tuomet sudėti ir lydekos gabalus. Virti ant lėtos ugnies apie 15-20 min. Baigiant virti pagardinti druska ir pipirais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *