Ingredientai
- 1 kg smulkių šviežių žuvų
- 600 g lydekos
- 700 g prieskoninių daržovių
- lauro lapelis
- druska
- pipirai
Gaminimas
1Smulkiai žuvis išvalyti, bet žvynus palikti. Gerai nuplauti, paskui užpilti 2 litrais šalto vandens. Sudėti stambesniais gabaliukais supjaustytas prieskonines daržoves ir virti ant lėtos ugnies apie valandą.
2Tuo tarpu paruošti lydeką – išvalyti, nuplauti ir supjaustyti vienodais gabaliukai. Baigiant virti nuovirui, įdėti keletą žirniukų pipirų ir lauro lapelį.
3Galima įdėti ir saldžiųjų pipirų žirnelių, bet stengtis, kad prieskoniai nenustelbtų žuvies skonio. Žuvies nuovirą iškošti. Tada atgal į sultinį sudėti išvirusias daržoves (galima jas praskalauti po vandeniu iš čiaupo).
4Tuomet sudėti ir lydekos gabalus. Virti ant lėtos ugnies apie 15-20 min. Baigiant virti pagardinti druska ir pipirais.