Žemaičių blynai

Paruošimas: 5 min
Gaminimo laikas: 20 min

 

Ingredientai

  • 2 kg su lupenomis virtų bulvių
  • 2 kiaušinių
  • druskos
  • bulvių krakmolo
  • 500 g vištienos filė
  • 1 svogūno
  • druskos
  • šviežiai maltų pipirų

Gaminimas

1Virtas bulves nulupkite ir gerai sutrinkite. Blynai gardesni, jeigu bulvės būna vakar virtos. Jokiu būdu netrinkite bulvių elektrine trintuve. Bulvių krakmolo dėkite ketvirtadaliui virtų bulvių masės tūrio. Įmuškite kiaušinius, pagardinkite druska ir viską išminkykite.

2Filė išvirkite arba iškepkite, tuomet sumalkite. Keptuvėje įkaitinę truputį aliejaus sykiu su smulkintu svogūnu vištieną apkepkite, pagardinkite druska, pipirais, galite įmaišyti truputį vištienos sultinio. Iš pagamintos tešlos delne padarykite apystorį blyną, dėkite ant jo įdaro, suformuokite žemaitišką blyną, apvoliokite jį miltuose ir keptuvėje įkaitinę aliejaus iš abieju pusių iškepkite.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *