Ingredientai
- 500 g vištienos arba vištienos faršo
- 3 batono riekių
- 1 šaukštelio Dižono garstyčių
- 1 kiaušinio
- 1 svogūno
- trupučio sviesto
- trupučio šviežių petražolių
- druskos, pipirų
- džiūvėsėlių
- trupučio fermentinio sūrio
Gaminimas
1keptuvėje įkaitinus sviestą kepkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Į faršą įmaišykite piene išmirkytą batoną, įmuškite kiaušinį, sudėkite apkeptus svogūnus, garstyčias, prieskonius ir viską gerai išmaišykite.
2Formuokite kotletukus, į jų vidų įdėdami po gabalėlį sūrio, apvoliokite juos džiūvėsėliuose ir keptuvėje įkaitintus aliejų iš abiejų pusių pakepkite po tris minutes, paskui sudėkite į kepimo indą ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite dar 15 minučių. Patiekite apibarstę mėgstamais žalumynais, su bulvių koše ir daržovėmis arba raugintais agurkėliais.