Ingredientai
- 500-600 g. vištienos kepenėlių
- pieno
- morkos, svogūno, česnako
- trupučio sviesto ir aliejaus kepti
- 100 g. grietinėlės
- brendžio
- 120 g. sviesto
- druskos, pipirų, muskatų riešuto
- nedidelio gabaliuko imbiero
- ilgojo batono
- salotų lapų
- krapų
Gaminimas
1Kepenėles išvalykite ir iš vakaro užmerkite piene. Kitą dieną pieną nupilkite ir užvirinkite vandenyje – vos tik užvirs, nukelkite nuo ugnies. Nupilkite vandenį, perplaukite šaltu, nusausinkite ir atvėsinkite.
2Keptuvėje įkaitinkite sviestą su trupučiu aliejaus ir pakepikite smulkiai pjaustytus svogūnus ir česnakus. Sudėkite stambiai tarkuotas morkas, kepenėles ir kepkite, kol kepenėlių vidus bus vos vos rausvas. Viską sudėkite į elektrinį trintuvą. Įberkite druskos, pipirų ir sutrinkite.
3Supilkite grietinėlę, šlakelį brendžio, įtarkuokite muskatų riešuto, imbiero, sudėkite kambario temperatūros sviestą ir baikite trinti. Ką tik pagamintas paštetas yra bemaž skystas, tačiau palaikytas šaldytuve sutirštėja. Ant batono riekelių dėkite salotų lapo, ant jo – pašteto, papuoškite šviežiais krapais.