Vištienos čenachai

Paruošimas: 10 min
Gaminimo laikas: 30 min

 

Ingredientai

  • 500 g vištienos filė
  • 0,5 l vištienos sultinio
  • 4 bulvių
  • 2 morkų
  • 2 svogūnų
  • 2 česnako skiltelių
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • trupučio šviežių krapų
  • šviežių petražolių
  • 3 šaukštų grietinės
  • 2 šaukštų pomidorų padažo

Gaminimas

1Bulves ir morkas nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite storesniais šiaudeliais. Susmulkinkite svogūną, česnaką sugrūskite. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus ir iš pradžių apkepkite svogūnus su česnakais, tuomet sudėkite morkas, bulves, įpilkite stiklinę vandens ir troškinkite, kol vanduo išgaruos, o daržovės bus beveik minkštos.

2Kitoje keptuvėje apkepkite iš visų pusių gabaliukais pjaustytą, druska ir pipirais įtrintą vištieną. Tuomet į karščiui atsparius molinius puodukus dėkite sluoksniais – vištienos, daržovių, pabarstykite smulkintų žalumynų ir vėl – vištienos, daržovių. Užpilkite vištienos sultinio, kad viską apsemptų, uždenkite dangteliais ir 200 laipsnių orkaitėje troškinkite apie 20 minučių. Patiekite tuose pačiuose induose, kuriuose kepė, uždėję po šaukštą grietinės, pabarstę smulkintų žalėsių.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.