Ingredientai
- 100 g veršienos
- 6 g sviesto
- 100 g bulvių
- 5 g svogūnų
- 50 g morkų
- 5 g cukraus
- 3 g miltų
- 25-30 g pieno
- druskos
Gaminimas
1100 g veršienos gerai nuplauti, nusausinti, supjaustyti nedideliais gabalėliais, pasūdyti, apibarstyti miltais. Keptuvėje ištirpinti sviestą, įkaitinti, pakepinti jame mėsą iki rausvumo. Bulves ir morkas supjaustyti kibeliais.
Sudėti į indą mėsą, supjaustyti daržoves, druską, užpilti vandeniu tiek, kad apsemtų
daržoves. Puodą uždengti ir troškinti. Kai daržovės bus pusiau išvirusios, supilti 1
šaukštelį miltų, praskiestų 2 šaukštais pieno ir puse arbatinio šaukštelio cukraus.
Teoškinti, kol daržovės suminkštės. Jei per daug sutirštės, įpilti karšto sultinio.