Paruošimas: 5 min
Gaminimo laikas: 20 min
Ingredientai
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 smulkiai supjaustyto svogūno
- 400 g konservuotų pomidorų
- 300 ml vištienos ar daržovių sultinio
- 1 a.š. krakmolo
- 300 g konservuotų pupelių
- 2 v.š. susmulkinto baziliko
- 2 v.š. tarkuoto parmezano
- baziliko lapeliai papuošimui
Gaminimas
1Dideliame puode įkaitinti aliejų ir jame patroškinti svogūną, kol suminkštės. Sudėti pomidorus, supilti sultinį ir užvirti sriubą. Krakmolą sumaišyti su 2 šaukštais vandens ir supilti į sriubą.
2Sudėti pupeles ir baziliką. Verdančią sriubą maišyti, kol sutirštės, tada dar 5 min. pavirti ant lėtos ugnies. Pabarstyti parmezanu ir pašlakstyti alyvauogių aliejumi. Papuošti baziliko lapeliais ir patiekti su duona.