Ingredientai
- 12 batono riekėlių
- 300 g. plonintos vištienos filės
- alyvuogių aliejaus
- druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, čiobrelių, kmynų
- 1-2 česnako skiltelių
- 12 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
- 12 smeigtukų
- žalumynų papuošti
Gaminimas
1Padarykite filė į dvylika kepsnelių, įtrinkite prieskoniais, trintais česnakais ir kai mažiausiai pusvalandį pasimarinuos, keptuvėje įkaitinkite aliejaus ir iš abiejų pusių iškepkite. Batonoriekes apskrudinkite skrudintuvėje arba apkepkite aliejumi ir pašaukite trumpam – kol gražiai apskrus – į 200 laipsnių orkaitę, atvėsinkite.
2Tuomet ant apkeptų batono riekių dėkite po gabalėlį gardžios vištienos ir po nuvartintą džiovintą pomidorą, persmeikite smeigtuku, papuoškite žalėsiu.