Ingredientai
- 300 g. plonintos vištienos filė
- 50 g. plonai pjaustyto rūkyto kumpio
- 8 juodos duonos riekelių
- 4 šaukstelių sviesto
- saujos gražgarsčių
- 50 g. tarkuoto kietojo sūrio
- 2 šaukštų Dižono garstyčių
- 3 šaukštų saujos smulkintų šalotinių svogūnų
- 2 šaukštelių citrinų sulčių
- druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminimas
1Supjaustykite filė mažesniais gabalėliais, pabarstykite maltais pipirais ir keptuvėje įkaitinę aliejaus pakepkite. Baigdami kepti pagardinkite druska. Mažesniais gabalėliais supjaustykite rūkyto kampio riekeles.
2Apkepkite keptuvėje su sviestu duonos riekes. Dar ant karštų duonos riekių pabarstykite tarkuoto sūrio, tuomet dėkite vištienos, kumpio, užkrėskite garstyčių. Atskirame dubenėlyje sumaišykite smulkintais gražgarstes. šalotinius svogūnus ir citrinų sultis. Prieš suvoždami duonos riekes su vištiena ir kumpiu, į tarpą dėkite salotų. Lengvai suspauskite. Perpjaukite per pusę at net keturias dalis.