Paruošimas: 5 min
Gaminimo laikas: 20 min
Ingredientai
- 500 g silkių nugarinės
- 1-2 paprikos
- 1-2 pomidorai
- 2-3 šaukštai aliejaus
- pagal skoni Druska
- pagal skoni kmyno ir peletrūno
Gaminimas
1Paprikas perpjauti išilgai pusiau, pašalinti sėklas, nuplauti ir apkepti orkaitėje. Tada nulupti, sumalti arba sukapoti, sumaišyti su aliejumi, paskaninti šaltame virintame vandenyje išbrinkintais kmynais ir smulkiai sukapotu šviežiu arba kavamale sumaltu džiovintu peletrūnu.
2Pomidorus nuplikyti, nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Supjaustytą silkę dėti į stiklainį sluoksniuojant su pomidorais, užpilti aliejaus-paprikos mišiniu ir keletą valandų palaikyti vėsioje vietoje.