Paruošimas: 20 min
Gaminimo laikas: 60 min

 

Ingredientai

  • šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 25 g sviesto
  • 4 viščiukų blauzdelių be sąnario
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 200 g pievagrybių
  • 225 ml raudonojo vyno
  • 2 šaukšto pomidorų tyrės
  • 500 ml vištienos sultinio
  • šviežių čiobrelių, petražolių

Gaminimas

1Puode storu dugnu arba troškinti tinkamoje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pusę sviesto. Sudėkite druska ir pipirais įtrintą vištieną ir iš abiejų pusių apkepkite maždaug po 5 minutes, kol mėsa gražiai paruduos. Vištieną išimkite ir atidėkite. Įdėkite į keptuvę likusį sviestą ir jame maišydami apkepkite smulkintus svogūnus. Sudėkite smulkintus česnakus, pjaustytus grybus ir pakaitinkite dar 2 minutes. Tuomet supilkyte vyną, įmaišykite pomidorų tyrę, viską gerai išmaišykite, leiskite užvirti ir sumažinę ugnį patroškinkite apie 5 minutes. Pagardinkite smulkintais šviežiais čiobreliais, supilkite sultinį, sudėkite apkeptą vištieną, uždenkite ir ant mažos ugnies troškinkite apie valandą arba tol kol, mėsa bus itin minkšta. Patiekite su virtais ryžiais.

 

2Pagardinkite druska ir pipirais pagal savo skoni, imaišykite grietine. Rekomenduoja pateikti su batono skrebuciais.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here