Ingredientai
- 20 g šviežių mielių
- 100 ml moliūgų tyrės
- 80 ml vandens
- 100 g cukraus
- 100 g ištirpinto sviesto
- 2 kiaušiniai
- 500 g miltų
- druskos
- 120 g cukraus
- 1 šaukštelis cinamono
- 1/2 šaukštelio kardamono
- 1 prinokęs bananas
- 150 ml moliūgų tyrės
- kiaušinio
- 1 šaukštas citrinos sulčių
Gaminimas
1Mieles ištrinkite su cukrumi, supilkite vandenį, gerai išmaišykite. Įberkite 1 šaukštą miltų ir dar kartelį pamaišykite, kad masė būtų vientisa. Palikite 10-15 min, kad mielės suaktyvėtų. Sviestą kol kas atidėkite, o likusius produktus suberkite į mišinį. Pradėkite minkyti lėtai, palaipsniui supilkite sviestą ir užbaikite minkydami greitai. Tešla bus labai minkšta, bet turi būti glotni.
2Tešlą dėkite į didelį sviestu pateptą dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Palikite šiltoje vietoje apie 40-50 min. kol tūris padvigubės. Išklokite kepimo popieriumi kepimo formą aukštais kraštais, patepkite ją maždaug apie 40 g sviesto ir pabarstykite 40 g cukraus su cinamonu.
3Bananą sutrinkite kartu su moliūgų tyre, sumaišykite su cinamonu ir kardamonu. Tešlą plonai iškočiokite, patepkite minkštu sviestu, moliūgų ir bananu tyre, gausiai pabarstykite cukrumi su cinamonu. Suvyniokite vyniotinį, supjaustykite nedidelėmis bandelėmis ir sudėkite jas į kepimo formą, palikdami tarpus. Palikite kildintis 40 min.
4Prieš kepdami patepkite viršų kiaušinio plakiniu. Kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje. Dar karštas bandeles pašlakštykite glajumi.