Paruošimas: 5 min
Gaminimo laikas: 40 min
Ingredientai
- 0,5 indelis avinžirniai
- 70 g Ryžiai
- 1 indelis lęšiai
- 1 indelis Konservuoti pomidorai
- 1 vnt.Aitrioji paprika
- 1 vnt. Svogūnai
- 2 šaukštelis Paprikų milteliai
- 0,5 šaukštelis Ciberžolė
- 0,5 šaukštelis Džiovinto imbiero milteliai
- 6 šakelė Kalendros
- 2 šaukštas Alyvuogių aliejus
- pagal skonį Druska
- pagal skonį Pipirai
Gaminimas
1Čili pipirus susmulkinkite, svogūnus supjaustykite žiedeliais, ant mažos liepnos pakepinkite ant aliejaus svogūnus ir pipirus, kol jie suminkštės. Užvirinkite 2 l vandens, sumažinkite liepsną, suberkite svogūnus su pipirais ir 5 min. pavirkite.
2Susmulkinkite trintuvu pomidorus ir supilkite gautą tyrelę į puodą. Suberkite nevirtus ryžius, lęšius ir vėl užvirinkite. Suberkite avinžirnius, pagardinkite druska ir pipirais. 20 min. pavirkite. Blakines kalendras labai smulkiai supjaustykite ir prieš patiekdami apibarstykite jomis sriubą.