Paruošimas: 5 min
Gaminimo laikas: 30 min

 

Ingredientai

  • 500 g makaronų
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 200 g pievagrybių
  • 100 g šaldytų žaliųjų žirnelių
  • skiltelė česnako
  • 200 g grietinės
  • kiaušinio trynys,
  • 4 v.š. aliejaus
  • 2 v.š. susmulkintų petražolių lapelių
  • druska
  • pipirai

Gaminimas

1Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, įpylus šaukštą aliejaus. Išvirus nukošti. Sūrį stambiai sutarkuoti. Pievagrybius supjaustyti griežinėliais. Česnaką sugrūsti. Grietinę išplakti su tryniu, pipirais ir petražolių lapeliais.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pirmiausia pakepinti grybus.

2Paskui sudėti česnaką, suberti žirnelius ir apie 5 min. troškinti. Supilti grietinę, išmaišyti ir sedėti makaronus. Ant viršaus suberti sūrį ir dar truputį pakaitinti, kol jis pradės lydytis.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here