Paruošimas: 5 min
Gaminimo laikas: 30 min
Ingredientai
- 500 g makaronų
- 100 g fermentinio sūrio
- 200 g pievagrybių
- 100 g šaldytų žaliųjų žirnelių
- skiltelė česnako
- 200 g grietinės
- kiaušinio trynys,
- 4 v.š. aliejaus
- 2 v.š. susmulkintų petražolių lapelių
- druska
- pipirai
Gaminimas
1Makaronus išvirti pasūdytame vandenyje, įpylus šaukštą aliejaus. Išvirus nukošti. Sūrį stambiai sutarkuoti. Pievagrybius supjaustyti griežinėliais. Česnaką sugrūsti. Grietinę išplakti su tryniu, pipirais ir petražolių lapeliais.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir pirmiausia pakepinti grybus.
2Paskui sudėti česnaką, suberti žirnelius ir apie 5 min. troškinti. Supilti grietinę, išmaišyti ir sedėti makaronus. Ant viršaus suberti sūrį ir dar truputį pakaitinti, kol jis pradės lydytis.