Paruošimas: 15 min
Gaminimo laikas: 60 min
Ingredientai
- 1kg karpis
- 1,5 stiklinės alaus
- 1 stiklinė atskiesto acto
- 1 sauja razinų
- nutarkuota citrinos žievelė
- 3 gvazdikėliai
- 4 šaukštai miltų
- 1 stiklinė džiuvesėlių
- 6 kvapnieji pipirai
- 6 juodieji pipirai
- 1 šaukštelis Druska
Gaminimas
1Išvalytas karpis supjaustomas gabalais, pasudomas, pabarstomas miltais, pipirais, užpilamas atskiestu actu ir pusvalandį palaikomas šaltai. Į puode pakaitintą alų sudedamas karpis, sviestas, suberiami džiuvesėliai, uždengiama ir troškinama 30-40 minučių. Baigiant troškinti sudedamos razinos, tarkuota citrinos žievelė. Žuvį tinka valgyti ir karštą ir šaltą.