Karpis troškintas aluje

Paruošimas: 15 min
Gaminimo laikas: 60 min

 

Ingredientai

  • 1kg karpis
  • 1,5 stiklinės alaus
  • 1 stiklinė atskiesto acto
  • 1 sauja razinų
  • nutarkuota citrinos žievelė
  • 3 gvazdikėliai
  • 4 šaukštai miltų
  • 1 stiklinė džiuvesėlių
  • 6 kvapnieji pipirai
  • 6 juodieji pipirai
  • 1 šaukštelis Druska

Gaminimas

1Išvalytas karpis supjaustomas gabalais, pasudomas, pabarstomas miltais, pipirais, užpilamas atskiestu actu ir pusvalandį palaikomas šaltai. Į puode pakaitintą alų sudedamas karpis, sviestas, suberiami džiuvesėliai, uždengiama ir troškinama 30-40 minučių. Baigiant troškinti sudedamos razinos, tarkuota citrinos žievelė. Žuvį tinka valgyti ir karštą ir šaltą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *