Ingredientai
- 1 gūžė salotų
- 150 g rūkytos šoninės
- 20 g sviesto ar margarino
- 4 riekelės baltos forminės duonos
- 4 pomidorai
- 1 ryšelis petražolių
- ¼ ryšelio svogūnų laiškų
- 4 v.š. acto
- 6 v.š. aliejaus
- druska
- pipirai
Gaminimas
1Salotas sudraskyti nedideliais gabaliukais. Keptuvėje be riebalų apkepinti šoninę ir padėti, kad atšaltų. Į riebalus, likusius apkepus šoninę, įdėti sviesto, pakaitinti ir jame apkepinti kubeliais supjaustytą baltą duoną. Leisti atšalti.
2Petražolių lapelius nuskinti nuo šakelių ir smulkiai supjaustyti. Taip pat supjaustyti ir svogūnų laiškus. Pomidorus supjaustyti nedideliais
gabaliukais. Paruošti padažą: sumaišyti 2 v.š. šalto, virinto ar mineralinio vandens su actu. Sudėti paruoštus žalėsius. Visa tai pabarstyti druska, pipirais ir cukrumi. Galiausiai supilti aliejų. Kelioms minutėms atidėti. Tuo tarpu į salotinę sudėti salotas, keptą duoną, pomidorus ir šoninę. Visa tai apipilti padažu ir sumaišyti. Patiekti šviežiai paruoštą.