Ingredientai
- 300 g. vištienos filė
- citrinų sulčių
- 1-2 kiaušinių
- 0,5 stiklinės pienos
- 1 stiklinės rupiai maltų miltų
- druskos, maltų juodųjų pipirų, žiupsnelio aitrųjų paprikų miltelių
- šaukšto saldžiųjų paprikų miltelių
- 1 stiklinės džiuvėsėlių
- aliejaus kepti
Gaminimas
1Vištieną supjaustykite maždaug 2 cm gabalėlias, pagardinkite druska, pipirais, apšlakštykite truputį citrinų sulčių ir viską sumaišę trumpam atidėkite, kad pasimarinuotų.
2Dubenyje sumaišykite miltus, truputį druskos, juodųjų pipirų ir aitriųjų bei saldžiųjų paprikų miltelius. Į trečią dubenėlį dėkite nuo trynio atskirtą kiaušinio baltymą, suplakite jį su pienu. Mėsą apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinio ir pieno plakinyje, tada – džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol „kukuliai” gražiai apskrus – apie 7 minutes.
3Įšėmę iš aliejaus sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų aliejaus perteklius. Patiekite su mėgstamu padažu ir daržovėmis, galite dar pašlakstyti citrinų sulčių, pabarstyti prieskonių. Gero apetito.