Paruošimas: 25 min
Gaminimo laikas: 60 min

 

Ingredientai

  • 300 g. vištienos filė
  • citrinų sulčių
  • 1-2 kiaušinių
  • 0,5 stiklinės pienos
  • 1 stiklinės rupiai maltų miltų
  • druskos, maltų juodųjų pipirų, žiupsnelio aitrųjų paprikų miltelių
  • šaukšto saldžiųjų paprikų miltelių
  • 1 stiklinės džiuvėsėlių
  • aliejaus kepti

Gaminimas

1Vištieną supjaustykite maždaug 2 cm gabalėlias, pagardinkite druska, pipirais, apšlakštykite truputį citrinų sulčių ir viską sumaišę trumpam atidėkite, kad pasimarinuotų.

2Dubenyje sumaišykite miltus, truputį druskos, juodųjų pipirų ir aitriųjų bei saldžiųjų paprikų miltelius. Į trečią dubenėlį dėkite nuo trynio atskirtą kiaušinio baltymą, suplakite jį su pienu. Mėsą apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinio ir pieno plakinyje, tada – džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol “kukuliai” gražiai apskrus – apie 7 minutes.

3Įšėmę iš aliejaus sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų aliejaus perteklius. Patiekite su mėgstamu padažu ir daržovėmis, galite dar pašlakstyti citrinų sulčių, pabarstyti prieskonių. Gero apetito.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here