Džiūvėsėliuose apvolioti vištienos kąsneliai

Paruošimas: 25 min
Gaminimo laikas: 60 min

 

Ingredientai

  • 300 g. vištienos filė
  • citrinų sulčių
  • 1-2 kiaušinių
  • 0,5 stiklinės pienos
  • 1 stiklinės rupiai maltų miltų
  • druskos, maltų juodųjų pipirų, žiupsnelio aitrųjų paprikų miltelių
  • šaukšto saldžiųjų paprikų miltelių
  • 1 stiklinės džiuvėsėlių
  • aliejaus kepti

Gaminimas

1Vištieną supjaustykite maždaug 2 cm gabalėlias, pagardinkite druska, pipirais, apšlakštykite truputį citrinų sulčių ir viską sumaišę trumpam atidėkite, kad pasimarinuotų.

2Dubenyje sumaišykite miltus, truputį druskos, juodųjų pipirų ir aitriųjų bei saldžiųjų paprikų miltelius. Į trečią dubenėlį dėkite nuo trynio atskirtą kiaušinio baltymą, suplakite jį su pienu. Mėsą apvoliokite miltuose, tuomet kiaušinio ir pieno plakinyje, tada – džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol „kukuliai“ gražiai apskrus – apie 7 minutes.

3Įšėmę iš aliejaus sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų aliejaus perteklius. Patiekite su mėgstamu padažu ir daržovėmis, galite dar pašlakstyti citrinų sulčių, pabarstyti prieskonių. Gero apetito.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.