Cezario salotos su vištiena

Paruošimas: 10 min
Gaminimo laikas: 25 min

 

Ingredientai

  • 2 vištienos filė arba šlaunelių mėsos be kaulo
  • trupučio aliejaus
  • pipirų, druskos
  • 2 romaninių salotų gūžių
  • 3-4 reikių šviesios duonos
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2-3 šaukštų citrinų sulčių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 česnako skiltelių
  • 2-4 sūdytų ančiuvių aliejuje
  • šaukštelio Dižono garstyčių
  • šaukštelio Vusterio padažo
  • 2-3 šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
  • 2 šaukštų majonezo
  • trupučio vandens
  • druskos
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimas

1Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iš abiejų pusių apkepkite druska ir pipirais pagardintą vištienos filė. Pagaminkite skrebučius: duonos riekes supjaustykite norimo dydžio kubeliais, apvoliokite aliejuje, suberkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite 8-10 minučių, pamaišykite ir pakepkite dar, kol duonos gabalėliai apskrus ir lengvai sukietės.

2Padažui į dubenėlį sudėkite grūstus česnakus, ančiuvius, aliejaus, citrinų sulčių, viską gerai pertrinkite, tuomet dėkite garstyčias, Vusterio padažą, majonezą, vandens (padažui šiek tiek suskystinti), sūrį ir gerai išmaišykite. Pagardinkite šviežiai maltais pipirais. Paragaukite – druskos dėkite tik tuo atveju, jei tikrai reikia, nes ančiuviai labai sūrūs. Nuplaukite ir nusausinkite salotas, jas suplėšykite arba supjaustykite, dėkite į dubenį ir apšlakstykite padažu. Suberkite skrebučius, sudėkite pjaustytą vištieną. Pabarstykite likusiu sūriu. Skanaus.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *