Ingredientai
- 1 kg su lupenomis virtų bulvių
- 3 kg nevirtų bulvių
- 1 kg maltos vištinos arba vištienos faršo
- 2 svogūnų
- 1 morkos
- 1 kiaušinio
- druskos
- šviežiai maltų pipirų
- prieskonių vištienai
Gaminimas
1Keptuvėje su trupučiu įkaitinto aliejaus pakepkite smulkintus svogūnus ir tarkuotą morką. Dėkite į dubenį su faršu, kiaušiniu, pagardinkite druska, pipirais, prieskoniais vištienai ir labai gerai išmaišykite.
2Virtas bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale. Žalias bulves nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite smulkia trintuve, tuomet per marlę nusunkite ir palaukite, kol šiame skystyje nusistovės krakmolas.
3Dubenyje virtų bulvių masę sumaišykite su žalių bulvių tarkiu ir krakmolu, pasūdykite. Atsignybkite tešlos, tarp delnų iškočiokite kamuoliuką, tuomet suspauskite iš jo pailgą blyną. Ant viršaus dėkite vištienos įdaro ir suformuokite sandarų pailgą kukulį – cepeliną. Dėkite į verdantį pasūdytą vandenį puode ir kai iškils virkite 15-20 minučių.