Bulvių apkepas su baltuoju padažu

Paruošimas: 15 min
Gaminimo laikas: 60 min

 

Ingredientai

  • 800 g bulvių
  • 2 šaukštai pieno
  • šaukštas miltų
  • 2 šaukštai sviesto
  • muskato riešutas
  • malti baltieji pipirai
  • 4 šaukštai fermentinio sūrio

Gaminimas

1Sviestą ištirpinti (1/2 šaukštelio sviesto pasilikti). Jame pakepinti miltus. Užpilti pieną ir virti visą laiką maišant, kol sutirštės.

2Pagardinti druska, pipirais, muskato riešutu ir užpilti ant nuluptų, griežinėliais supjaustytų ir sudėti į riebalais išteptą skardą bulvių. Kepti 45 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos pabarstyti tarkuotu sūriu.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *