Ingredientai
- 7 bulvių
- 2 svogūnų
- 2 kiaušinių
- trupučio druskos
- 400 g maltos vištienos
- 200 g pievagrybių
- 0,5 puodelio grietinėlės
- 2 šaukštų miltų
- 3 šaukštų sviesto
- 2 puodelių vandens
Gaminimas
1Bulves nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite smulkia trintuve, įtarkuokite ir luptą svogūną. Atskirtai labai gerai išplakite kiaušinius, įmaišykite į bulvių ir svogūnų tarkį, pagardinkite druska, išmaišykite ir keptuvėje įkaitinę aliejaus iškepkite norimo dydžio blynus.
2Keptuvėje išlydę sviesto apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Sudėkite mažus vištienos gabalėlius ir kepkite, kol mėsa viduje nebebus rausva. Sudėkite pjaustytus grybus, supilkite vandenį, pagardinkite druska, pipirais. Kitame dubenėlyje suplakite su miltais ir šaukštu vandens. Dubenėlio turinį supilkite į keptuvę, nuolat maišykite. 15 minučių pakepkite ant nedidelės kaitros ir patiekite su bulvyniais blynais.