Paruošimas: 20 min
Gaminimo laikas: 40 min

 

Ingredientai

  • kuo šviežesnio kopūsto galvos
  • 1 kg maltos vištienos arba vištienos faršo
  • 1 stiklinės beveik išvirusių ryžių
  • 2-3 skiltelių česnako
  • 1 kiaušinio
  • 3 šaukštų grietinėlės
  • druskos
  • šviežiai maltų pipirų
  • džiovintų čiobrelių
  • trupučio miltų
  • 2 šaukštų sviesto
  • vištienos sultinio
  • 1 šaukšto pomidorų tyrės
  • 1 šaukšto grietinės

Gaminimas

1Kopūsto galvą su prieš tai išskobtu kotu dėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir keletą minučių pavirkite. Kopūstą iš puodo išimkite, lapus atsargiai atskirkite, storesnes lapkočių vietas nupjaustykite.

2Iš faršo, apvirtų ryžių, smulkintų česnakų, kiaušinio, grietinėlės ir prieskonių užmaišykite įdarą. Ant kopūsto lapo dėkite vištienos įdaro, kopūstą sandariai suvyniokite.

3Paruoštus balandėlius apvoliokite miltuose ir keptuvėje išlydę sviesto apkepkite iš abiejų pusių. Tuomet sudėkite į puodą, įpilkite sultinio tiek, kad balandėlius apsemptų ir troškinkite apie 40 minučių. Pabaigoje į sultinį įmaišykite pomidorų tyrę, grietinę.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here