Avižiniai sausainiai

Paruošimas: 10 min
Gaminimo laikas: 15 min

 

Ingredientai

  • 150 g minkšto sviesto
  • 150 g rudo cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 250 g miltų
  • 250 g avižinių dribsnių
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1/2 šaukštelio kadamono
  • 1/4 šaukštelio kvapniųjų pipirų
  • 1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 100 g razinų
  • 50 ml apelsinų sulčių
  • 1 šaukštelis tarkuotos apelsinų žievelės

Gaminimas

1Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Užmerkite razinas apelsinų sultyse. Taip pat suberkite tarkuotą apelsinų žievelę. Sviestą išplakite su cukrumi, palaipsniui įmaišykite kiaušinius. Suberkite razinas kartu su sultimis, išmaišykite.

2Avižinius dribsnius šiek tiek pasmulkinkite ir sumaišykite su miltais, prieskoniais, druska ir kepimo milteliais. Sudėkite į vieną kiaušinių-sviesto masę ir birius produktus. Išmaišykit. Šaukštu tešlą dėkite į skardą. Kepkite, kol lengvai apkrus – apie 10-12 min. Išimkite tik gerai ataušusius sausainius.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *