Paruošimas: 15 min
Gaminimo laikas: 800 min

 

Ingredientai

  • 4 anties šlaunel ės
  • 1 kg mažų bulvių
  • 4 obuoliai
  • 3 svogūnai
  • ¾ stiklinė s vištienos sultinio
  • ½ stiklinė s obuolių sulčių
  • 50 g maltų migdolų
  • 2 šaukštai razinų
  • 2 skiltel ės česnako
  • mairūnas
  • 2 gvazdik ėliai
  • 2 lauro lapeliai
  • šaukštas aliejaus ir sviesto
  • pagal skoni Druska
  • pagal skoni Pipirai

Gaminimas

1Bulves su lūpenomis virti 10 min., nusunkti ir nulupti. Šlauneles pabarstyti druska ir pipirais, pakepinti įkaitintame aliejuje ir sudėti į formą. Česnaką ir svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepinti aliejuje ir kartu su bulvėmis, gvazdikėliais bei lauro lapeliais sudėti prie šlaunelių.

2Pabarstyti mairūnu. Kepti valandą iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kartkartėmis palaistant sultiniu bei obuolių sultimis. Obuolius nuplauti ir nupjauti viršūnėles, išpjauti sėklides. Razinas nuplauti, susmulkinti
ir sumaišyti su migdolais ir sviestu. Šia mase prikimšti obuolius ir uždengti nupjautomis
viršūnėlėmis. Sudėti prie mėsos likus 15 min. iki kepimo pabaigos.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here