Ingredientai
- 4 anties šlaunelės
- 1 kg mažų bulvių
- 4 obuoliai
- 3 svogūnai
- ¾ stiklinės vištienos sultinio
- ½ stiklinės obuolių sulčių
- 50 g maltų migdolų
- 2 šaukštai razinų
- 2 skiltelės česnako
- mairūnas
- 2 gvazdikėliai
- 2 lauro lapeliai
- šaukštas aliejaus ir sviesto
- pagal skoni Druska
- pagal skoni Pipirai
Gaminimas
1Bulves su lūpenomis virti 10 min., nusunkti ir nulupti. Šlauneles pabarstyti druska ir pipirais, pakepinti įkaitintame aliejuje ir sudėti į formą. Česnaką ir svogūnus smulkiai supjaustyti ir apkepinti aliejuje ir kartu su bulvėmis, gvazdikėliais bei lauro lapeliais sudėti prie šlaunelių.
2Pabarstyti mairūnu. Kepti valandą iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kartkartėmis palaistant sultiniu bei obuolių sultimis. Obuolius nuplauti ir nupjauti viršūnėles, išpjauti sėklides. Razinas nuplauti, susmulkinti
ir sumaišyti su migdolais ir sviestu. Šia mase prikimšti obuolius ir uždengti nupjautomis
viršūnėlėmis. Sudėti prie mėsos likus 15 min. iki kepimo pabaigos.